Rome per Segway

Gerda, Wout en ik zijn drie dagen naar Rome geweest. Redenen voor deze bliksem-vakantie waren dat Gerda een paar dagen weg wilde en Wout eens een keer wilde vliegen. Ik wilde niet zo nodig weg, maar als we zouden gaan, moest het wel naar de zon zijn.

Eén van de leukste belevenissen was de Segwaytour langs het antieke Rome. Deze tocht kwam ik bij toeval tegen, toen ik thuis ging uitzoeken wat er te doen was en hoe we dat zouden gaan doen. In eerste instantie dacht ik eraan om fietsen te huren, maar toen ik deze Segwaytour tegenkwam en het in de groep gooide, gingen Wouts ogen glimmen van de voorpret en ik vond het ook te leuk om niet te doen. En gelukkig was Gerda het ermee eens, dus boekten we deze trip via de interwebs.

Afgelopen woensdag was het zover. We gingen met de bus en metro van ons hotel naar het oude centrum van Rome en stapten uit bij de halte Colosseum. Van daar liepen we richting Piazza Venezia. Om aldaar de straat van het Segwaybedrijfje niet te kunnen vinden.
En dan is het heel irritant dat we geen Italiaans spreken en dat Italianen geen Engels spreken. We werden diverse keren de verkeerde richting opgestuurd, omdat we elkaar niet begrepen.
Uiteindelijk vonden we per ongeluk het bedrijf. Ze werden daar al ongerust, omdat ze ons eerder verwachtten. Maar gelukkig waren ze zelf ook nog niet helemaal klaar met de voorbereidingen, dus niemand was iemand een excuus schuldig.

Er was nog een echtpaar dat had geboekt, zodat we uiteindelijk met z’n vijven de tour zouden gaan doen. Maar niet nadat we een snelcursus Segwayrijden hadden gevolgd.

Nadat we glansrijk waren geslaagd, gingen we op pad. De Engelssprekende gids leidde ons langs de meest aansprekende plekken van het antieke Rome en we kwamen op plaatsen die we zonder haar niet zomaar hadden ontdekt.

Ik kan het iedereen aanraden. Als je de kans krijgt om een rondleiding te krijgen per Segway, grijp dan die kans. Je overbrugt grotere afstanden dan wanneer je gaat lopen en het is veel leuker dan op de fiets.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s