Aanrijding

Geachte heer,

Uw auto brengt u comfortabel en veilig naar uw bestemming.
Om dit te blijven garanderen heeft uw auto onderhoud nodig.

Deze onderhoudsmomenten wil de Bochane Groep zo aangenaam mogelijk voor u maken.
Daarom zijn wij benieuwd naar uw ervaring en verwachting van onze werkplaats.

Deze e-mail van onze Renaultgarage rolde vanochtend mijn mailbox binnen. Komt dat even mooi uit? De autowerkplaats komt binnen zonder kloppen, alsof hij wist dat er wat met onze oude Renault Scénic aan de hand was.

Vanochtend reed Gerda van haar werk naar huis en moest even wachten op een overstekende fietser. Vóór haar stond ook een collega te wachten.
Boem! Een meisje in een Peugeot 306 reed van achteren bij Gerda de auto binnen. Niet hard, maar wel heftig. Het meisje had niets, haar moeders auto een kapotte voorbumper en verlichting.

Door de klap werd onze auto naar voren geduwd en reed tegen de voorligger aan. Gelukkig tegen de trekhaak, dus die heeft geen schade.
Gerda had last van wazigheid, hoofd-, nek-, rug- en schouderpijn en is na het opmaken van het schadeformulier heel rustig en voorzichtig naar huis komen rijden.

Gerda kwam uit de nachtdienst en wilde naar bed. Ze slikte een paar Paracetamols-Codeïne en ging onderweg naar boven. Maar zo gemakkelijk mocht het niet zijn. Onze verzekeraar Ohra adviseerde met klem om Gerda met haar klachten direct naar de huisarts te laten gaan. Ook werd automatisch de rechtsbijstand ingeschakeld wegens dit letsel.
Dus Gerda mocht niet gaan slapen.

De huisarts stelde diverse zaken vast (geestelijke afwezigheid, opgezette nek- en schouderspieren), waardoor hij het raadzaam vond om Gerda naar het ziekenhuis door te sturen voor foto’s. Ook mag ze de komende week niet werken.
De foto’s zijn inmiddels gemaakt. En Gerda mocht eindelijk naar bed, ruim twee uur later dan normaal.

Ik heb inmiddels ook foto’s gemaakt van de schade aan de auto. In eerste instantie leek het mee te vallen: alleen een loshangende en verbogen kentekenplaat aan de voorkant, een kapotte achterbumper en een beetje lakschade aan de achterklep.

AutoschadeMaar toen ik wat beter keek, bleek niet alleen ik ontzet, maar ook de achterklep. Deze zat een halve centimeter scheef en had bij de klap schade gemaakt aan de ophanging van de rechter achterverlichting. Dat is dus meer schade dan op het eerste oog te zien was.

En nu begint het afhandelen van de schade-ellende. Omdat de schade waarschijnlijk hoger is dan 750 euro moet er een expert van de verzekering bijkomen. Dus dat wordt wachten op die afspraak. Gelukkig mag ik wel blijven rijden met de auto, maar niemand zit te wachten op deze nasleep, behalve het schadebedrijf.

Advertenties

4 thoughts on “Aanrijding

    • Gedaan :-)
      Ze komt net uit bed. Haar hele lichaam is stijf en ze heeft hoofdpijn en pijn in schouders en nek. Maar de pijn is gelukkig wel wat minder dan vanochtend.

      Ze zegt “groetjes terug en bedankt”. En ik ook.

  1. Toch goed van die verzekeraar dat Gerda meteen naar de dokter moest! Veel schade aan mens en auto is niet een-twee-drie zichtbaar! En als ik het zo zie is het toch een forse tik geweest. Gerda heel veel beterschap en laat jezelf verwennen door Pieter! Kus!

  2. Pingback: Nieuwe auto. Alweer | Middelpunten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s